3η Συνάντηση Μελών και Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Διδυμοτείχου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η ετήσια συνάντηση Μελών και Φίλων του Μουσείου, την Κυριακή, ώρα 7μμ το απόγευμα, 31 Μαρτίου 2013, στο ξενοδοχείο «Πλωτίνη», στο Διδυμότειχο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εορτασμού των 40 χρόνων Πολιτιστικής προσφοράς του Μορφωτικού Συλλόγου Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου και τίμησε το δάσκαλο και τη Λαογραφία.

Από τις δυο εισηγήτριες, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, που πλαισίωσαν την εκδήλωση, η κα Βασιλούδη Λίνα, μετέφερε τους καλεσμένους στα πρώτα χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου και κατέθεσε σημαντικές μαρτυρίες, για την προσπάθεια των Δασκάλων, να συλλέξουν Λαογραφικό υλικό και να οργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που έζησε ως παιδί δασκάλου. Η δεύτερη εισηγήτρια κα Κωστίδου Φυλλιώ, στην εισήγηση της με θέμα Λαογραφία και Δάσκαλος, τόνισε ότι ποτέ οι δάσκαλοι δεν οδηγήθηκαν, δεν αναγκάστηκαν, δεν υποχρεώθηκαν να αναλάβουν το ρόλο του συλλογέα Λαογραφικού υλικού, αλλά ως πραγματικοί ζηλωτές της παραδοσιακής συλλογής, άφησαν αξιόλογες Λαογραφικές πληροφορίες και πλούτισαν την Νεοελληνική Λαογραφία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements
This entry was posted in Δράσεις, Νέα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.